Окръжната прокуратура в Търговище изпълни ефективна присъда лишаване от свобода за

...
Окръжната прокуратура в Търговище изпълни ефективна присъда лишаване от свобода за
Коментари Харесай

8 години затвор за непълнолетен, насилил и убил баба

Окръжната прокуратура в Търговище извърши ефикасна присъда лишаване от независимост за период от 8 години на малолетния Ахмед Дж. , откакто тя е била доказана с решение на Върховния касационен съд (ВКС) и е влезнала в действие. Наказанието си наказаният ще изтърпи в поправителния дом в Бойчиновци. След като навърши пълноправие през декември тази година, той ще бъде изместен в затвор , оповестяват от Апелативната прокуратура във Варна.

Непълнолетният Ахмед от село Гагово, който все още на осъществяване на закононарушенията, бил единствено на 15 години, бил предаден на съд от Окръжната прокуратура в Търговище с четири обвинявания - за ликвидиране, обезчестяване и блудничество с стара жена, както и за блудничество с момиче.Изнасилването и блудството на старата жена, която страдала от деменция, съставляват изключително тежък случай, а убийството й било осъществено по изключително непосилен метод за жертвата.

На 20 февруари тази година, състав на Търговищкия областен съд го призна за отговорен и по четирите обвинявания, като му наложил да изтърпи най-тежкото от тях – 8 години отнемане от независимост в изправителен дом при общ режим. 

Да напомним историята. На 18 април 2015 год. Ахмед срещнал на пътя сред Гагово и Опака 74-годишна жена, която страдала от деменция и постоянно напускала дома на сина си. Жената нормално тръгвала за село Гърчиново, където считала, че живее. Осъденият в началото подминал дамата, само че след това я настигнал и я заговорил. Така схванал, че старата жена има здравословен проблеми решил да се възползва от положението й.

Отклонил дамата по непряк черен път, съборил я на земята, нанесъл й побой и вследствие на упражненото принуждение, жертвата получила разнообразни пострадвания. Съдебните медици, които направили аутопсия на тялото на убитата, преброили 19 счупени ребра. След като сломил съпротивата й, малолетният я изнасилил и направил блудствени дейности. След това избягал като оставил жертвата си да лежи на земята.

Няколко часа по-късно 74-годишната жена умряла от многочислените увреждания по цялото тяло. Смъртта й съгласно съдебномедицинската експертиза била мудна и мъчителна, съпроводена със мощни болки, а породените от половия принудител контузии правосъдните медици квалифицирали като три междинни телесни повреди.Тялото на дамата било намерено два дни по-късно от инцидентен минувач, който алармирал полицията.

Блудствените дейности с 14-годишно момиче Ахмед извършил на 20 ноември 2015 год. Той нападнал мъчно преносимото момиче на улицата в Гагово. Съборил го на земята и направил дейности „ за да възбуди и удовлетвори полово предпочитание без съвкупление посредством приложимост на мощ ”, както написа в правосъдните документи.

Ахмед е с лека умствена назадничавост и разстройство на половия нагон, само че съдебнопсихиатричната експертиза е безапелационна, че той е разбирал свойството и смисъла на действията си и е осъзнавал тяхната противоправна същина.

При извършения по време на следствието следствен опит той самичък показал мястото, където е захвърлил пребитата и насилена стара жена и обяснил с детайлности дейностите си. Пред съда обаче отрекъл да е причинител на действията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР